News

SSST Priče

Vijest

Razlozi za odabir SSST-a za vaš Master program - jedan-na-jedan s našim studentima

02. 07. 2019.

Upoznajte Adelu Kadrić - Adela je studentica četvrte godine Fakulteta političkih nauka i međunarodnih odnosa te je protekle četiri godine bila jedna od najboljih studentica u svojoj generaciji. Ne samo da je bila oduševljena načinom rada kroz četiri godine na SSST-u, na koji su, ona također želi nastaviti svoje magistarske studije na našem postdiplomskom studiju. Sa nama je podijelila svoja iskustva o SSST-u i odluci da svoj master studij nastavi na našem Univerzitetu.

 


„Odluka o studiranju na SSST-u bila je jednostavna; onu zbog koje nisam požalila. Ono što me privuklo na ovaj univerzitet bila je njegova akreditacija na međunarodnoj razini i dvostruka diploma koju je nudi, odnosno diploma univerziteta u Buckinghamu. Slušanje priča o uspjehu alumni studenata samo je doprinijelo mojoj želji da započnem prvi ciklus studija na SSST-u. Za mene je izbor studija političkih nauka i međunarodnih odnosa bio zasnovan na mojoj radoznalosti politike u BiH i na međunarodnoj sceni “, kaže Adela.

Također smo željeli znati zbog čega se SSST razlikuje od svih drugih obrazovnih institucija u Bosni i Hercegovini?

„Iskustvo koje sam stekla i nevjerovatni ljudi s kojima sam došla u kontakt sigurna sam da ne bih našla niti na jednom drugom univerzitetu u regionu. SSST uistinu daje studentima podršku i mogućnosti za postizanje svih svojih ciljeva. Dobila sam kvalitetno obrazovanje u području politike i ekonomije, s obzirom na vještine i znanja potrebna za rad u stvarnom svijetu. Akademsko osoblje sastoji se od najboljih stručnjaka u svojim područjima, od kojih su mnogi studirali ili radili u inostranstvu. To je ono što SSST čini tako jedinstvenim; njegovo multikulturalno i profesionalno okruženje je ono koje se može usporediti s vrhunskim univerzitetima širom svijeta.

Adela nam je pričala i o svojim vannastavnim  aktivnostima i svim drugim projektima na SSST-u.

„Uz sva znanja i vještine koje sam stekla na SSST-u, moje članstvo u najstarijem studentskom klubu Enter dalo mi je uspomene koje će zauvijek biti cijenjene. Kroz ovaj klub sam uspostavila odnose sa studentima i osobljem koji će trajati cijeli život. Biti u stanju promovirati ovaj univerzitet u cijeloj zemlji i organizirati razne konferencije i sajmove potaknulo je moje zanimanje za marketing i upravljanje. Iz tog sam razloga odlučila nastaviti studije na SSST-u nakon završetka studija te ću magistrirati poslovnu administraciju (MBA).

Na samom kraju, samo kratka poruka od Adele za sve buduće SSST-ove studente, prijatelje i kolege:

„Ne zaboravite iskoristiti svaku priliku koja vam se nudi. Govorite svoje mišljenje, postavljajte pitanja, iskoristite sve što vam je na raspolaganju, učlanite se u studentske klubove, i što je najvažnije, budite ponosni na sve što radite.

Adela, hvala ti što si nezamjenjiv dio slagalice nazvane Unuverzitet Sarajevska škola za nauku i tehnologiju! Znamo da te čeka velika karijera!

Vijest
Ptica

Posjeti nas

Hrasnička cesta 3a, Sarajevo, 71 000

Bosna i Hercegovina

Prijemni ispiti se održavaju na SSST-u, od aprila do septembra, sa početkom u 9:00 časova.

Kontakt

Tel: +387 33 975 002

Fax: +387 33 975 030

administration@ssst.edu.ba

admissions@ssst.edu.ba

Skini brošuru

Uzmi priručnik za brucoše i spremi se za
SSST prijemni ispit.

Download Preuzmi ovdje

SSST © 2024 Sva prava zadržana