News

MEDICA


MEDICA je novoformirana studentska organizacija Univerziteta SSST – Udruženje studenata medicine Univerziteta SSST. Glavni zadatak i misija je organizovanje i obezbjeđivanje raznovrsnih aktivnosti za studente Fakulteta za medicinu Univerziteta SSST - Sarajevo Medical School u cilju promovisanja i Univerziteta SSST i Fakulteta za medicinu kao centara akademske izvrsnosti.

Njihova želja je spojiti SSST studente Medicine sa ostalim studentima i studentskim organizacijama drugih Univerziteta. MEDICA trenutno nastoji spojiti partnerstva sa lokalnim studentskim organizacijama ali takodjer imaju namjeru da spajaju i internacionala partnerstva u budućnosti.
 

U utorak, 29.12.2015. godine u prostorijama Univerziteta SSST održana je prva osnivačka skupština Udruženja studenata Fakulteta za medicinu Univerziteta SSST - MEDICA. Pozivu su se odazvali mnogobrojni studenti. Na skupštini su usvojeni logo i statut Udruženja, te izabrano rukovodstvo. Predsjednik skupštine Nedim Maltez upoznao je studente sa planom i programom rada Udruženja. Za predsjednika Udruženja izabran je Affan Aljić, za potpredsjednicu Zulejha Omerbašić, a za sekretara Udruženja Zerina Zajimović. Takođe je izabran izvršni odbor Udruženja kog čini šest studenata druge i četiri studenta prve godine Fakulteta za medicinu Univerziteta SSST. Osnivanje Udruženja su podržali su akademsko osoblje i menadžment Univerziteta.
 

MEDICA teži humanosti i stoga u okviru svoju aktivnosti planira učešće u humanitarnim akcijama za pomoć onima kojima je pomoć prijeko potrebna. Prva u nizu aktivnoste te vrste je posjeta članova Udruženja Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić.
 

Udruženje MEDICA stoji na usluzi Univerzitetu, te su njegovi članovi aktivno učestovali u organizaciji SSST Zimske Akademije koja je održana u januaru 2016. godine na Univerzitetu SSST.
 

Članovi MEDICA su već prisustvovali na nekoliko kongresa, poput „MediCon 2015“ u Tuzli i „SaMED 2016“ u Sarajevu.
 

"Nase Udruženje ce pokušati spojiti lokalne i internacionalne studente sa našim studentima radi uspostavljanja ne samo samo profesionalnih, nego i prijateljskih relacija.“

Affan Aljić, Predsjednik udruženja MEDICA


 

"Naša namjera je da nači studenti učestvuju na raznim kongresima gdje ce imati priliku učiti od eksperata iz relevantne oblasti, ali i aktivno učestvovati kroz izlaganje vlastitih prvih istraživanja. Naši planovi su da učestvujemo u sportskim aktivnostima kao što je „Humanijada“.

Nedim Maltez, Predsjednik skupštine MEDICA


"Vjerujem da Udruženje neće samo zbližiti one koji studiraju zajedno, već će svaki pojedinac  izvući nešto dobro za sebe. Stoga snažno preporučujem svima da nam se pridruže i učestvuju u našim aktivnostima.“

Farah Alkhalil, Odnosi sa javnošću udruženja MEDICA


Kontakt:
medica@ssst.edu.ba

President of Medica: Aida Mujčin-  aida.mujcin@stu.ssst.edu.baUdruženje MEDICA možete posjetiti u njihovom uredu na Univerzitetu SSST u S124.

Ptica

Posjeti nas

Hrasnička cesta 3a, Sarajevo, 71 000

Bosna i Hercegovina

Prijemni ispiti se održavaju na SSST-u, od aprila do septembra, sa početkom u 9:00 časova.

Kontakt

Tel: +387 33 975 002

Fax: +387 33 975 030

administration@ssst.edu.ba

admissions@ssst.edu.ba

Skini brošuru

Uzmi priručnik za brucoše i spremi se za
SSST prijemni ispit.

Download Preuzmi ovdje

SSST © 2024 Sva prava zadržana