News

Fakultet stranih jezika

Fakultet stranih jezika nudi sljedeće programe: dodiplomski studij iz engleskog jezika i primijenjenih studija, te njemačkog jezika i književnosti. Svaki program je jedinstvena kombinacija teorije jezika i prakse, književnosti, metoda podučavanja i prijevoda. Shodno tome, studentima se ne prenose samo teoretska znanja engleskog i njemačkog, nego im se pruža i prilika da usavrše svoje praktične vještine govora i pisanja na engleskom i njemačkom. Pored toga, mi nudimo širok niz uzbudljivih i jedinstvenih predmeta, osmišljenih prema trenutnim potrebama s kojima se suočavaju nastavnici i prevodioci u svom poslu, npr. pismeni i usmeni prijevod za EU i biznis, podučavanje mlađih učenika, psihologija učenja itd. Primjenjujući najmodernije strategije učenja i standarde podučavanja, naš cilj je osposobiti studente da postanu stručnjaci u podučavanju i prijevodu, te da zauzmu vodeće mjesto na tržištu.

Dodiplomski studij iz engleskog jezika i primijenjenih studija

Naši predmeti će podići vaše znanje engleskog jezika do najviših standarda, naučiti vas da podučavate mlađe učenike, omladinu i odrasle, ponuditi uvid u način na koji učenikov um obrađuje jezik, naučiti vas kako da prevodite pismeno i usmeno, kako da prevodite na konferencijama, u poslovnom sektoru ili za institucije EU, kao i omogućiti vam uvid u englesku i američki književnost- i shodno tome, dati vam globalni uvid u engleski jezik danas. Pored toga, vama se pruža prilika da u četvrtoj godini studija primijenite svoje znanje na praksi i u isto vrijeme radite na svom diplomskom radu. Zašto ne iskusiti svoju buduću karijeru dok ste još na univerzitetu, uz stvarne odgovornosti i praktičnu primjenu?

Dodiplomski studij iz njemačkog jezika i književnosti

Njemački jezik je jezik mnogih izuzetnih pisaca, filozofa i naučnika koji su oblikovali naš svijet. To je jezik nacije čiji se značaj povećava u svijetu politike i industrije. Stoga, dobro poznavanje njemačkog jezika je od suštinske važnosti u mnogim poljima, i karijera u podučavanju i prevođenju s njemačkog jezika je veoma primamljiva. Naš program nudi savremen uvid u njemačku gramatiku i književnost, metode podučavanja stranom jeziku i prijevod, da bi se studentima omogućilo da koriste njemački jezik i razumiju kontekst njegovog razvoja. Ovo je veoma praktičan program koji u kombinaciji s dodatnim smjerovima u drugim studijima na SSST-u nudi studentima mnoge mogućnosti u nizu akademskih polja i poslovnih sektora.

„Dopala mi se mogućnost da se pridružim univerzitetu koji se nalazi u mojoj matičnoj zemlji i koji, istovremeno, nudi studentima standarde studiranja koji se mogu naći na najboljim univerzitetima u svijetu, kao što je Univerzitet Cambridge, gdje sam studirala. Vjerujem da, pošto studiraju na univerzitetu koji slijedi najviše akademske standarde, na kojem predaju profesori educirani u vodećim svjetskim školama, studenti koji završe SSST imaju veoma svijetlu budućnost.“

Sabina Gadžo Mutapčić, Fakultet stranih jezika

„Stimulativno je biti dijelom ovako dinamičnog fakulteta, čije vrijednosti i standardi su komplementarni sa onima koje sam usvojila u toku svog obrazovanja na Univerzitetu Oxford. Kroz rad i aktivnosti Odsjeka za akademsko pisanje na engleskom jeziku i Instituta za jezike i obuku, moje kolege i ja želimo pomoći studentima da steknu vještine koje su korisne kako u njihovim akademskom tako i u profesionalnom životu. Mene neprestano inspiriše veliki broj veoma inteligentnih i pametnih mladih ljudi u ovoj lijepoj zemlji i u ovoj instituciji koja je okrenuta ka budućnosti.“

Gina Landor, Fakultet stranih jezika
 
Ptica

Posjeti nas

Hrasnička cesta 3a, Sarajevo, 71 000

Bosna i Hercegovina

Prijemni ispiti se održavaju na SSST-u, od aprila do septembra, sa početkom u 9:00 časova.

Kontakt

Tel: +387 33 975 002

Fax: +387 33 975 030

administration@ssst.edu.ba

admissions@ssst.edu.ba

Skini brošuru

Uzmi priručnik za brucoše i spremi se za
SSST prijemni ispit.

Download Preuzmi ovdje

SSST © 2024 Sva prava zadržana