News

SFA Film klub

Zainteresovani ste da naučite više o filmu i gledate filmove iz cijelog svijeta? Želite da budete dio aktivnosti Sarajevske filmske akademije (SFA) koje uključuju i vaše učestvovanje na filmskom setu? SFA Film klub je studentski klub za vas!

 

Sarajevo Film Academy kontinuirano podstiče saradnju i druženja među studentima svih fakulteta. Studenti Univerziteta SSST na filmskom studijskom programu su mladi i talentovani filmski stvaraoci koji dolaze iz više od 35 zemalja i svih krajeva svijeta. Ako ste zainteresovani da gledate filmove i naučite više o filmu i filmskoj umjetnosti, pozivamo vas da postanete član našeg Film kluba!

 

Svake sedmice, član Kluba bira film koji želi da se prikaže, te predstavlja odabrani film na željeni način: kratkim uvodom u filmsko djelo, distribuiranjem pisanih materijala, diskusijom, Q&A sesijom i slično. Na projekcije Kluba pozivamo i međunarodno priznate filmske stvaraoce i filmske profesionalce da nam se pridruže i učestvuju u aktivnostima Kluba. Ohrabrujemo studente sa Akademije i drugih fakulteta da pokažu svoje radove. Sa našim kolektivnim znanjem o svijetu kinematografije, želimo da publika izađe sa projekcije inspirisana našom strašću i znanjem o filmu.

Klub se održava jednom sedmično - svakog četvrtka u 18:00, u potpuno opremljenom SFA kinu, s kapacitetom od 50 mjesta i mogućnošću projekcije 4K filmova u svim formatima sa surround sistemom.

 

Nadalje, svi članovi Kluba učestvuju u vannastavnim aktivnostima koje uključuju Akademiju. Ove aktivnosti su učešće u kastinzima, obilasku lokacija za snimanje, pretprodukciji i produkciji SFA filmova, odnosno angažman na filmskom setu.

 

Članstvo u SFA Film klubu se pokazalo kao veoma zabavno, ali i veoma vrijedno iskustvo, posebno nakon najnovijeg velikog uspjeha Akademije na prestižnom 68. Berlinale film festivalu, gdje je osvojila Specijalno priznanje žirija za izvanredan uspjeh svog kratkog filma "Snijeg za vodu ", u režiji priznatog glumca i režisera Christopher Villiers.

 

Pratite našu Facebook stranicu za sve informacije i novosti na @sfafilmclub


Ptica

Posjeti nas

Hrasnička cesta 3a, Sarajevo, 71 000

Bosna i Hercegovina

Prijemni ispiti se održavaju na SSST-u, od aprila do septembra, sa početkom u 9:00 časova.

Kontakt

Tel: +387 33 975 002

Fax: +387 33 975 030

administration@ssst.edu.ba

admissions@ssst.edu.ba

Skini brošuru

Uzmi priručnik za brucoše i spremi se za
SSST prijemni ispit.

Download Preuzmi ovdje

SSST © 2024 Sva prava zadržana