News

Poruka osnivača

Izbor mjesta gdje će studirati jedna je od najvažnijih odluka koju osoba donosi u životu. Mi vjerujemo da će se SSST-ova diploma i iskustvo pokazati jednom od vaših ključnih investicija, jer će otvoriti vrata novim prilikama i pripremiti vas za svijet izvan učionice. U svakoj diplomirajućoj generaciji, naši studenti su osigurali mjesta na najboljim postdiplomskim programima u svijetu i dosljedno se zapošljavaju u vodećim kompanijama u regiji i šire.

SSST nudi rigorozne akademske programe, globalnu perspektivu, izvrsno osoblje i nastavnike sa vrhunskih univerziteta iz cijeloga svijeta, kao i najsavremenije trendove u istraživanju, što je doprinijelo tehničkom i društvenom napretku naše zemlje i regije. Naša zajednica je jedna usko povezana skupina izvanrednih pojedinaca zainteresovanih za intelektualno istraživanje, koji će izrasti u sljedeću generaciju lidera, mislilaca i pragmatičara, i koji će, sigurni smo, promijeniti stvari u svijetu.

Dok je kandidatovo akademsko dostignuće najvažniji kriterij koji se uzima u razmatranje prilikom prijema, zasigurno se postignuća izvan učionice, pokazana predanost široj zajednici, te lične kvalitete poput fleksibilnosti, motivacije i ambicije uzimaju u obzir kad se student prima u našu akademsku zajednicu. Naši akademski programi, istraživački instituti i osoblje pomažu našem univerzitetu da definiše ŠTA smo mi; naši studenti, međutim, definišu KO smo mi, i KUDA idemo.

Kroz jedinstveno partnerstvo SSST može ponuditi studentima ne samo svoju diplomu (prihvaćenu u BiH) nego i britansku, kao i drugu specijalnost koja se može dobro iskoristiti na tržištu rada, da bi povećao vašu konkurentnost na tržištu. S ovom istom konkurentnošću na umu, studenti po završetku studija odlaze sa SSST-a sa dva strana jezika: njemačkim i engleskim. Osim toga, SSST ima raznoliku studentsku zajednicu iz cijele Bosne i Hercegovine i inostranstva, dok naš nastavni kadar dolazi iz različitih zemalja. Ove različite grupe su izgradile sofisticiranu kulturu na SSST-u- kulturu međunarodnih mreža, interkulturalnu saradnju, dijeljenje informacija i istraživanje, te različite prilike za praksu.

Danas Univerzitet Sarajevska škola za nauku i tehnologiju nastavlja svoj proces trajne inovacije, uvijek tražeći bolje načine da služi našoj omladini, zemlji i regiji. Nadamo se da ćete se pridružiti našem univerzitetu na putovanju otkrića i sudjelovati u našem predvodničkom duhu- duhu koji stremi da pripremi studente za akademsku, profesionalnu i ličnu izvrsnost.
 

Radujemo se da vas upoznamo!

 

Dr. Ejup Ganić
Osnivač

Ptica

Posjeti nas

Hrasnička cesta 3a, Sarajevo, 71 000

Bosna i Hercegovina

Prijemni ispiti se održavaju na SSST-u, od aprila do septembra, sa početkom u 9:00 časova.

Kontakt

Tel: +387 33 975 002

Fax: +387 33 975 030

administration@ssst.edu.ba

admissions@ssst.edu.ba

Skini brošuru

Uzmi priručnik za brucoše i spremi se za
SSST prijemni ispit.

Download Preuzmi ovdje

SSST © 2024 Sva prava zadržana