News

Šta tebi znači BiH?


 


Sa zadovoljstvom objavljujemo izabrane projekte na temu “Šta tebi znači BiH?”, u okviru istoimenog projekta koji Univerzitet Sarajevo School of Science and Technology (SSST) realizuje u saradnji sa Konrad Adenauer Fondacijom u BiH. Autorice izabranih projekata su:

Alma Cocaj
Mirela Salihović
Rea Memić
Sara Ristić i Emina Šehić

Članovi komisije bili su: Benjamina Karić, gradonačelnica grada Sarajevo, Senada Bratić Palo, projekt koordinatorica Konrad Adenauer Fondacije u BiH, Elma Tataragić, scenaristica i profesorica scenarija na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, Emir Ganić, izvršni direktor Univerziteta SSST i Mersiha Muranović, produkcijska koordinatorica Sarajevo Film Academy Univerziteta SSST.

Univerzitet SSST izražava zahvalnost gradonačelnici Sarajeva, gospođi Benjamini Karić koja je kao član komisije za odabir projekata prepoznala i podržala značaj ove inicijative. Projekat ove godine ima za cilj da podrži i pomogne ostvarenje većeg stepena inkluzije žena na polju kulture, odnosno filmske umjetnosti. Uzbudljiv projekat „Šta tebi znači BiH?“ daje platformu mladim režiserkama i audio-vizuelnim umjetnicama da naprave kratki film o svojim pogledima na društvo i vrijeme u kojem živimo.

Sve aplikantice će biti pozvane na poseban prijem organizovan za njih u Vijećnici, čiji će domaćin biti upravo gradonačelnica Grada Sarajevo. Tom prilikom će se diskutovati sadašnji i budući projekti svih aplikantica, kao i mogućnosti njihove realizacije.

Podsjećamo, Univerzitet SSST u saradnji sa Konrad Adenauer Fondacijom u BiH u martu ove godine objavio je javni poziv mladim umjetnicama koje žele napraviti kratki film adresirajući pitanje “Šta tebi znači BiH?”. Producent projekata je Emina Ganić, direktorica Sarajevo Film Academy (SFA) Univerziteta SSST. Izabrane umjetnice će u predstojećem periodu raditi na razvijanju scenarija u saradnji sa produkcijskim timom Akademije. Snimanja će biti organizovana u ljetnom periodu, u Sarajevu, koristeći kapacitete SFA.
 

Ptica

Posjeti nas

Hrasnička cesta 3a, Sarajevo, 71 000

Bosna i Hercegovina

Prijemni ispiti se održavaju na SSST-u, od aprila do septembra, sa početkom u 9:00 časova.

Kontakt

Tel: +387 33 975 002

Fax: +387 33 975 030

administration@ssst.edu.ba

admissions@ssst.edu.ba

Skini brošuru

Uzmi priručnik za brucoše i spremi se za
SSST prijemni ispit.

Download Preuzmi ovdje

SSST © 2024 Sva prava zadržana