News

Entrepreneurship Club


Interakcija između zajednice SSST studenata i profesionalnog svijeta biznisa je od velikog značaja za svaku akademsku karijeru. U skladu sa tim, Univerzitet SSST i njegovi studenti su osnovali još jedan studentski klub - Entrepreneurship Club.

Entrepreneurship Club nastoji omogućiti uvid u poduzetništvo i kompanije kroz umrežavanje (networking) sa značajnim poduzetnicima. Članovi će time imati priliku da  uđu interakciju sa sudionicima svijeta biznis, što je od iznimne koristi. Klub će djelovati kao važan stimulator inovativnosti i kreativnosti budući da su studenti svih fakulteta Univerziteta SSST dobrodošli da se učlane. Također cilja na podsticanje timskog rada i zajedničkih napora studenata radi stvaranja pozitivnog radnog okruženja.

Najvažnije, Entrepreneurship Club uzima u obzir tempo života u 21. stoljeću, te nastoji svojim članovima pružiti neposrednu i praktičnu korist. Stoga kad članovi posvete svoje vrijeme Klubu, intencija je da to vrijeme bude korisno utrošeno: studenti imaju priliku dalje razvijati svoje vještine liderstva, donošenja odluka i organizacijske vještine kroz različite interaktivne prakse i pozicije u organizaciji.

Kako to postići?
MEET - UPS (susreti)

Smatraju se jezgrom svih planiranih aktivnosti; organizovani sa priznatim pojedincima iz  individuama iz svijeta biznisa,  govornici koji bi pružili značajne životne ili poslove lekcije.
WORKSHOPS (radionice)

Izabrani govornici će držati interaktivne i interesantne radionice za zainteresirane studente.

Međutim, iako predstavljene informacije sadrže značajnu važnost, ništa ne može biti postignuto bez stvaranja okruženja koje je zabavno i prijatno. Kroz ovu perspektivu, Klub može postići velike stvari, te ostaviti pozitivan trag u akademskoj karijeri članova. 
 
Pratite aktivnosti Kluba na


Za dodatne informacije, molimo kontaktirajte:
entpclub@ssst.edu.ba

Chair of Club: Una Karabeg- una.karabeg@stu.ssst.edu.ba
 
Ptica

Posjeti nas

Hrasnička cesta 3a, Sarajevo, 71 000

Bosna i Hercegovina

Prijemni ispiti se održavaju na SSST-u, od aprila do septembra, sa početkom u 9:00 časova.

Kontakt

Tel: +387 33 975 002

Fax: +387 33 975 030

administration@ssst.edu.ba

admissions@ssst.edu.ba

Skini brošuru

Uzmi priručnik za brucoše i spremi se za
SSST prijemni ispit.

Download Preuzmi ovdje

SSST © 2024 Sva prava zadržana