News

SSST Kampus

Kao najveća privatna investicija u obrazovanje u Bosni i Hercegovini u više od posljednje dvije decenije, Kampus Univerziteta SSST, u ravni sa vodećim svjetskim univerzitetima i konferencijskim centrima, nudi najmodernije objekte za podučavanje i konferencije u regiji. 

Novoizgrađeni Kampus Univerziteta Sarajevo School of Science and Technology smješten je na Ilidži, glavnom sarajevskom predgrađu, pored rijeke Željeznice. S brojnim novim razvojnim projektima Ilidža brzo postaje područje najznačajnijeg gradskog infrastrukturalnog širenja i novi je univerzitetski centar Kantona Sarajevo.


Kao najpopularnije gradsko izletište i turističko središte, Ilidža je poznata po prirodnoj ljepoti svog okruženja i historijskoj tradiciji koja seže do neolitskog perioda. Međunarodni aerodrom Sarajevo nalazi se u blizini, kao i znamenito Vrelo Bosne.
 

Glavna zgrada Univerziteta SSST, samo 15 minuta vožnje od centra grada, smještena je u najzelenijem području predgrađa, sa mnogim parkovima, ljekovitim mineralnim vrelima, sportskim i rekreacijskim objektima i kompleksom termalnih bazena u blizini.
 

"Univerzitet Sarajevo School of Science and Technology neprestano ulaže u svoju infrastrukturu, nastavno i drugo osoblje, vodeći računa da ispuni najviše standarde podučavanja i obezbijedi svojim studentima najinovativnije i najmodernije radne prostorije i opremu. Otvaranje novoizgrađenog Kampusa predstavlja iskorak u pristupu visokom obrazovanju u BiH i regiji - u ravni sa vodećim svjetskim univerzitetima i istraživačkim centrima. Kampus Univerziteta uključuje preko 10 000 m2 najmodernijeg prostora za podučavanje i istraživanje, uključujući laboratorije, amfiteatre, produkcijske prostorije, biblioteke i konferencijske centre. Ovaj projekat vrijedan 6 miliona eura, sa SSST-jem kao isključivim investitorom, razvijen je u četverogodišnjem periodu, a svoja je vrata Kampus otvorio u septembru 2012. godine."

Emir Ganić, Izvršni direktor

Glavna zgrada Kampusa sadrži preko 40 učionica, 3 auditorija, 4 središnja unutarnja amfiteatra i 2 vanjska amfiteatra, knjižaru i prodavnicu poklona, biblioteku, IT centar, 2 kompjuterske laboratorije, centar za digitalne medije, prostorije za studentske klubove, restoran i café, 2 velike terase i heliodrom.
 

Vijest
Vijest
Vijest
Vijest
Vijest
Ptica

Posjeti nas

Hrasnička cesta 3a, Sarajevo, 71 000

Bosna i Hercegovina

Prijemni ispiti se održavaju na SSST-u, od aprila do septembra, sa početkom u 9:00 časova.

Kontakt

Tel: +387 33 975 002

Fax: +387 33 975 030

administration@ssst.edu.ba

admissions@ssst.edu.ba

Skini brošuru

Uzmi priručnik za brucoše i spremi se za
SSST prijemni ispit.

Download Preuzmi ovdje

SSST © 2024 Sva prava zadržana