News

O odsjeku Farmacija

Dobrodošli na Odsjek za farmaciju Univerziteta SSST!

Studij farmacije je program u trajanju od 10 semestara (pet godina) na engleskom jeziku. Nakon diplomiranja na ovom studiju, studentima se dodjeljuje diploma magistra farmacije. 

Odsjek za farmaciju radi na obrazovanju farmaceutskih lidera i razvoju visoko stručnih praktičara koji unapređuju, promoviraju i štite ljudsko zdravlje. Naši studenti farmacije jednako uspješno primijenjuju svoje znanje kako u profesionalnom, tako i u akademskom okruženju, na taj način postajući istinskim stručnjacima u ovoj oblasti. 

Naš studij farmacije nudi studentima mogućnost za direktno praktično iskustvo kako u javnim, tako i privatnim apotekama. Kao najuspješnija farmaceutska kompanija u Bosni i Hercegovini, Bosnalijek podržava studente farmacije stipendijama i mogućnošću pripravničkog stažiranja u svojim postrojenjima i laboratorijama. 

Putem empirijskog pristupa i činjenično zasnovanog učenja, naši studenti učestvuju u obaveznoj ljetnoj praksi još od prve godine, time gradeći iskustvo u profesionalnom okruženju i postajući stručnim liderima i profesionalcima na polju zdravstvene njege. 

Inovativna njega pacijenata i razvoj lijekova su u fokusu ovog praktičnog, strukturiranog obrazovnog programa koji razvija novu generaciju profesionalaca sa interdisciplinarnim iskustvom, upoznate sa svim aspektima kliničkih studija već od prve godine. 

Diplomanti ovog studija mogu birati svoja profesionalna usmjerenja, od brige za pacijente kroz apoteke u zajednicama i bolnicama, razne uloge u vladinim i regulatornim agencijama vezanim za farmaceutsku industriju, istraživanje i razvoj, akademsko okruženje, te kliničke specijalizacije kao što je klinička farmacija. 

Naše iskusno akademsko osoblje gaji individualan pristup prema svakom studentu, pružajući im mentorstvo i progresivno praćenje kako bi osigurali njihov akademski i profesionalni razvoj. Osoblje Odsjeka za farmaciju Univerziteta SSST podržava učešće studenata u lokalnim, nacionalnim i globalnim zdravstvenim programima i događajima koji podržavaju napredak u svim zdravstvenim oblastima te prevenciju i liječenje bolesti. 
 


pharmacy-about.jpg
Ptica

Posjeti nas

Hrasnička cesta 3a, Sarajevo, 71 000

Bosna i Hercegovina

Prijemni ispiti se održavaju na SSST-u, od aprila do septembra, sa početkom u 9:00 časova.

Kontakt

Tel: +387 33 975 002

Fax: +387 33 975 030

administration@ssst.edu.ba

admissions@ssst.edu.ba

Skini brošuru

Uzmi priručnik za brucoše i spremi se za
SSST prijemni ispit.

Download Preuzmi ovdje

SSST © 2024 Sva prava zadržana