News

SSST Sports

Ideja o Sportskom klubu nastala je iz želje da se ponudi prilika kako studentima tako i profesorima da se opuste i zabavljaju dok promoviraju zdrav život i fizičku aktivnost. Osnovan 2008. godine, klub je odmah postao popularan: studenti i profesori su skupa uživali u sportu, i novonastali smisao zajednice se počeo oblikovati.

Danas SSST studenti i osoblje mogu učestvovati u 4 kategorije sporta: nogomet, košarka, odbojka i tenis. Broj studenata koji učestvuju u sportskim aktivnostima premašuje 50% ukupnog broja studenata, čime se održava zavidan nivo kulture sporta na SSST-u. Naši sportski timovi se redovno natječu protiv sportskih timova drugih univerziteta na brojnim studentskim takmičenjima, uključujući Košarkaški kup i Nogometni kup.

„Nije teško razumjeti veliku popularnost SSST Sportskog kluba jer on svojim članovima nudi mnoge prednosti: od poboljšanja zdravlja i kondicije, zabavljanja, vježbanja timskih vještina, građenja SSST-ovog duha, i možda najvažnije od svega – opuštanja od stresa tokom studija i ispita!“

Mirza Bukva, SSST diplomant i osnivač SSST Sportskog klupa, Ekonomski fakultet (dodatna specijalnost finansije i bankarstvo)

Kontakt: 
Bekir Hadžiomerović - bekir.hadziomerovic@stu.ssst.edu.ba

Planirane aktivnosti:
  • Prijateljske košarkaške utakmice 
  • Prjateljske nogometne utakmice
  • Prijateljske odbojkaške utakmice
  • Nogometna liga
  • Košarkaška liga
  • UNSA liga
  • SSST Sports Cup

 
Vijest
Vijest
Vijest
Vijest
Vijest
Ptica

Posjeti nas

Hrasnička cesta 3a, Sarajevo, 71 000

Bosna i Hercegovina

Prijemni ispiti se održavaju na SSST-u, od aprila do septembra, sa početkom u 9:00 časova.

Kontakt

Tel: +387 33 975 002

Fax: +387 33 975 030

administration@ssst.edu.ba

admissions@ssst.edu.ba

Skini brošuru

Uzmi priručnik za brucoše i spremi se za
SSST prijemni ispit.

Download Preuzmi ovdje

SSST © 2024 Sva prava zadržana