News

ENTER

ENTER SSST je studentska organizacija čija je glavna misija organizacija širokog kruga aktivnosti za studente dodiplomskih studija i srednjoškolce u svrhu promocije SSST-a kao centra akademske izvrsnosti.

ENTER nadalje nastoji poboljšati studentski život na SSST-u, kao i organizovati učestvovanje u životu zajednice time što će pokretati razne dobrotvorne i volonterske akcije.
Belma Kučukalić, studentica SSST-a i  nekadašnja dopredsjednica SSST-ovog kluba ENTER, u pripremama za ceremoniju dodjele SSST-ovog počasnog doktorata  Njegovom Kraljevstvom Veličanstvu, princu Al-Waleed bin Talal Al-Saudu u Rijadu, Saudijska Arabija

Počevši od organizovanja Dana otvorenih vrata i studentskih prezentacija koje održavaju u srednjim školama, preko organizovanja konferencija i otvorenih foruma o temama koje su važne mladima, obezbjeđivanja informacija o stažiranju i SSST-ovoj ljetnoj školi, do održavanja dobrotvornih događaja kao i organizovanja druženja – ENTER je organizacija koja je posvećena studentima i kojom upravljaju studenti.

„Odlučila sam da budem dio ENTER-a da bih radila dobro, pomagala drugima, upoznala nove prijatelje. ENTER kao studentska organizacija nudi svojim članovima dobrovoljni rad kao način da doprinesu lokalnoj zajednici. Zanimljivo je i inspirativno kada vidimo kako članovi ENTER-a sarađuju i iznose na vidjelo ono najbolje jedni u drugima, kako se nove ideje rađaju i kako, što je najvažnije, oni podržavaju jedni druge.“

Ena Skenderagić,diplomantica Ekonomskog fakulteta (nekadašnja dopredsjednica ENTER-a)

“Odabrala sam članstvo u ENTER-u jer smatram da je to izvrsna prilika za sve studente da razviju svoje organizacione sposobnostii podignu sopstvenu svijest od našoj poziciji i dužnostima prema zajednici. Smatram da je najvažnija stvar koju ENTER može naučiti studente upravo pomaganje drugima i samome sebi da se zadovolje određene potrebe u datom trenutku. Do sada je ENTER organizovao mnoge humanitarne akcije i događaje koji su prepoznati po svojoj izvrsnosti. Ponosna sam što sam član ove velike značajne zajednice.”
 
Anela Kantić, SSST Diplomant, Ekonomski fakultet (nekadašnja predsjednica ENTER-a)

"Odlučio sam se pridružiti ENTER-u jer sam osjećao potrebu da učinim nešto korisno za naše društvo. Biti koordinator organizacije kakva je ENTER znači biti trajno involviran u proces činjenja našeg Univerziteta centrom izvrsnosti, ne samo sa akademiskim vec i vannastavnin rezultatiima i spektrom aktivnosti. Smatram da u tom polju ENTER daje izuzetan doprinos. ENTER svima nama pruža priliku da postanemo promotori Univerziteta i da kreairamo događaje koji će unaprijediti naš život na kampusu, ali i doprinjeti unaprijeđenju života onih kojima je pomoć potrebna. Biti član i koordinator ENTER-a nisu obaveze, već istinski užitak!"
Adi Softić,  SSST Diplomant,PSIR

“Odlučila sam se učlaniti u ENTER zbog vrijednosti koje promoviše. Pored poboljšavanja iskustva studenata i promovisanja Univerziteta, ENTER omogućava studentima da pomažu onima kojima je pomoć potrebna i našoj zajednici kroz raznovrsne aktivnosti. Ponosna sam što sam dio ovog kluba i što učestvujem u procesu organizacije i koordinacije svih tih aktivnosti.”
Dženana Buljubašić, SSST Diplomant,CSIS

Kontakt:  

ENTER - enter@ssst.edu.ba

Hadžera Selimović - hadzera.selimovic@stu.ssst.edu.ba
 Planirane aktivnosti:
  • SSST Charity Party 
  • Charity Bazaar 
  • Posjeta "Zavodu za zaštitu djece i omladine Pazarić" 
  • After Midterm Party
 
DOBRODOŠLI STE DA NAM SE PRIDRUŽITE
 
Vijest
Vijest
Vijest
Ptica

Posjeti nas

Hrasnička cesta 3a, Sarajevo, 71 000

Bosna i Hercegovina

Prijemni ispiti se održavaju na SSST-u, od aprila do septembra, sa početkom u 9:00 časova.

Kontakt

Tel: +387 33 975 002

Fax: +387 33 975 030

administration@ssst.edu.ba

admissions@ssst.edu.ba

Skini brošuru

Uzmi priručnik za brucoše i spremi se za
SSST prijemni ispit.

Download Preuzmi ovdje

SSST © 2024 Sva prava zadržana