News

SSST Priče

Vijest

Život nakon BA: Zašto odabrati SSST?

03. 07. 2019.

Život nakon BA: Zašto odabrati SSST?
Priča o Minji Rajak
 
Nastavimo s našim pričama: vrijeme je za susret s Minjom Rajak, još jednom studenticom četvrte godine Fakulteta političkih naukai i međunarodnih odnosa. Svoje obrazovanje povjerila je Univerzitetu SSST i nikada nije požalila. I ne samo to - kaže Minja da je SSST bio njen jedini izbor nakon završetka srednje škole. A razlozi?
 

“Čula sam samo najbolje od SSST studenata i bivših studenata o fakultetu i programima koje nudi. Oduvijek sam znala da želim studirati političke nauke i međunarodne odnose i za mene je bilo vrlo važno studirati na engleskom jeziku. Činjenica da Univerzitet SSST nudi pored svoje, i diplimu Univerziteta u Buckinghamu, nisam tražila dodatne razloga zbog čega studirati upravo na SSST-u. ''

 

Kroz svo ovo vrijeme, Minja je stekla mnogo prijatelja, ali ne samo to: imala je priliku raditi na svojim komunikacijskim i organizacijskim sposobnostima kao član najstarijeg studentskog kluba na SSST-u.
“Imala sam vrlo pozitivno iskustvo tokom studija na SSST-u. Posljednje četiri godine pamtit ću po  brojnim nevjerojatnim gostujućim predavanjima i konferencijama kojima sam  imala priliku prisustvovati, ali i mogućnosti sudjelovanja u organizaciji takvih konferencija i mnogih drugih zabavnih i dobrotvornih aktivnosti za naše studente. Članstvo u najstarijem studentskom klubu Enter dopustilo mi je da sudjelujem u promociji Univerziteta i da se osjećam kao dio SSST zajednice. Međutim, najbolje je što sam imala priliku učiti od izvrsnih profesora s različitim akademskim i profesionalnim porijeklom, koji u svojim karijerama postižu nove uspjehe i svima nama služe kao inspiracija. ”
Sada, kada joj se završava četvrta godina na SSST-u, treba donijeti neke odluke. Za Minju je izbor bio jednostavan:
“Odlučila sam se prijaviti za MBA program na SSST-u jer sam željala ostati u Bosni i Hercegovini i imala sam priliku vidjeti da je studiranje na SSST-u pravi izbor. Kombinacija političkih nauka i međunarodnih odnosa i MBA je vrlo zahtjevna i pruža mi mogućnost rada u mnogim različitim područjima. U budućnosti vidim sebe kako radim za marketinšku agenciju ili čak pokrenem vlastiti posao.
Za sve vas koji još uvijek razmišljate o tome da li je SSST pravi izbor, Minja ima poruku:

"Svim budućim studentima SSST-a želim reći da, iako to nije uvijek lako jer morate učiti i naporno raditi, na kraju, znanje koje ćete steći vrijedi svake žrtve."
Draga Minja,  želimo da tvoja karijera i budućnost koja je pred tobom bude jednostavna i uspješna kao ove četiri godine na SSST-u. Puno sreće od svih nas, tvoj SSST.

 

Vijest
Ptica

Posjeti nas

Hrasnička cesta 3a, Sarajevo, 71 000

Bosna i Hercegovina

Prijemni ispiti se održavaju na SSST-u, od aprila do septembra, sa početkom u 9:00 časova.

Kontakt

Tel: +387 33 975 002

Fax: +387 33 975 030

administration@ssst.edu.ba

admissions@ssst.edu.ba

Skini brošuru

Uzmi priručnik za brucoše i spremi se za
SSST prijemni ispit.

Download Preuzmi ovdje

SSST © 2024 Sva prava zadržana