News

SSST Priče

Vijest

Sva moć žena u politici - Emina Sivić i MBA program

04. 07. 2019.

Emina Sivić bila je dugogodišnja članica i koordinatorica ENTER Student kluba, jednog od najdugotrajnijih i najuspješnijih klubova na SSST-u. Njena četvrta godina bliži se kraju, ali to ne znači da će nas napustiti. Emina je odlučila nastaviti svoje školovanje na Univerzitetu SSST na master programu MBA. Ipak, krenimo od početka Emininog puta ka SSST-u.

 


“Odlučila sam studirati na SSST-u zbog partnerstva sa Univerzitetom u Buckinghamu i zbog mogućnosti studiranja na engleskom jeziku i time sticanja izvrsnih jezičkih vještina. Čak šta više, odlučila sam studirati na SSST-u jer nudi kombinovane programe studiranja, što studentima omogućava da steknu znanje u različitim područijima što kasnije rezultira većom konkurentnošću SSST diplomaca na domaćem ali i međunarodnom tržištu rada. ''

 

Eminino cjelokupno iskustvo studiranja na SSST bilo je kaže pozitivno.
 

“Bila sam u mogućnosti raditi s velikim imenima iz akademskog svijeta  i sudjelovati u predavanjima i gostujućim predavanjima renomiranih govornika iz cijelog svijeta. Osim toga, imala sam priliku studirati na jednom od najmodernijih univerzitetskih kampusa u Bosni i Hercegovini i stvoriti sjajna sjećanja koja će zauvijek biti dragocjena. "

 

„Činjenica da se Odjel za političke nauke  i međunarodne odnose uglavnom sastoji od profesora, promovirajući žene na području politike, predstavljala je veliku motivaciju i inspiraciju za sve studentice, uključujući i mene. Svi profesori imaju impresivnu pozadinu i studirali su na nekim od najprestižnijih međunarodnih univerziteta. Imala sam priliku konstantno komunicirati sa svojim profesorima, s obzirom na to da radimo u malim grupama studenata. Vrlo sam zahvalna na kontinuiranom  usmjeravanju, motivaciji i podršci mojih profesora tokom studiranja. ''

 


MBA program je jedan od najpopularnijih u svijetu kada su u pitanju društvene nauke jer kombinuje teoriju i praksu na specifičan i ciljno orijentiran način. Zato je Eminin izbor bio nastaviti sa ovim programom na Univerzitetu SSST.
 

“Britanski program Master of Business Administration vrlo je zahtjevan postdiplomski program koji nudi raznolikost i velike mogućnosti za karijeru u poslovnom i javnom sektoru. MBA program na Univerzitetu  SSST vrlo je uspješan, predmete predaju iskusni profesori i nudi se dvostruki stepen. U budućnosti želim imati priliku podijeliti svoje stečeno znanje i biti u stanju inspirirati i voditi druge. Obrazovanje ne završava diplomom ili diplomoma. Stoga, moj cilj za budućnost je da nikada ne prestanem učiti, svakodnevno stičem nova znanja i da i dalje budem strastvena prema svojim ciljevima.
 

Poruka svim budućim studentima SSST-a?
 

“Tokom studija naići ćete na brojne mogućnosti i prilike i trebali biste ih iskoristiti sve, posebno one koje vas najviše plaše. Ako želite steći dragocjena iskustva pored svojih predmeta, nemojte se ustručavati sudjelovati u vannastavnim aktivnostima i pridružiti se studentskim klubovima. ”
 

Iskoristite svoje prilike i budite hrabri - ovo je Eminina pouka za sve buduće studente. Eminu je SSST oblikovao tako da bude hrabra i neovisna kao što je sada, iznimno nam je drago što smo uspjeli zajedno! Emina, želimo ti puno sreće.

Vijest
Ptica

Posjeti nas

Hrasnička cesta 3a, Sarajevo, 71 000

Bosna i Hercegovina

Prijemni ispiti se održavaju na SSST-u, od aprila do septembra, sa početkom u 9:00 časova.

Kontakt

Tel: +387 33 975 002

Fax: +387 33 975 030

administration@ssst.edu.ba

admissions@ssst.edu.ba

Skini brošuru

Uzmi priručnik za brucoše i spremi se za
SSST prijemni ispit.

Download Preuzmi ovdje

SSST © 2018 Sva prava zadržana | Made by MANIA