News

SSST Priče

Vijest

Studenti Medicine na Univerzitetu SSST nastavljaju nizati uspjehe

19. 09. 2019.

Jako uspješna studentica 6. godine Medicinskog fakulteta Univerziteta SSST, niže samo uspjehe tokom svog školovanja. Ednina strast prema medicini ponovo ju je odvela u Sloveniju gdje je imala priliku provesti mjesec dana na ortopediji bolenice Valdoltra. S nama je podijelila svoje iskustvo:


„Bila mi je čast imati prof.dr. Rihard Trebse kao mentora, budući da je međunarodno priznati ortopedski hirurg, stručnjak za septičku ortopedsku hirurgiju i protetiku, koji je u Springeru objavio i svoju knjigu. Uspjela sam provoditi svaki dan u operacionoj sali kao prvi i drugi asistent, na jednostavnim i složenim operacijama poput primarne i revizijske artroplastike kuka, koljena, ramena i lakta. Uz to, pod mentorstvom dr. Jurija Stalca pomagala sam u vrhunskim postupcima ortopedije stopala i gležnja, uključujući perkutane, i endoskopskim postupcima osteohondralnih lezija, kao i rekonstrukcijama stopala i gležnja. Kao pozvani predavač na 14. seminaru hirurgije stopala i gležnja, koji će se održati u Istanbulu, od 27. do 28. septembra dr. Stalc me pozvao, kao svog studenta, da učestvujem na ovom seminaru. "
Edna je na svojoj završnoj godini na SSST-u i bit će dio prve generacije studenata koji će diplomirati na našem Medicinskom fakultetu. Nadajmo se da će svaka generacija imati toliko uspjeha kao ova! Sretno Edni u njenim daljnjim izazovima!

Vijest
Ptica

Posjeti nas

Hrasnička cesta 3a, Sarajevo, 71 000

Bosna i Hercegovina

Prijemni ispiti se održavaju na SSST-u, od aprila do septembra, sa početkom u 9:00 časova.

Kontakt

Tel: +387 33 975 002

Fax: +387 33 975 030

administration@ssst.edu.ba

admissions@ssst.edu.ba

Skini brošuru

Uzmi priručnik za brucoše i spremi se za
SSST prijemni ispit.

Download Preuzmi ovdje

SSST © 2018 Sva prava zadržana | Made by MANIA