News

SSST Događaji

Vijest

Onlline SSST Zimska akademija 2021!

14. 12. 2020.

Univerzitet Sarajevska škola za nauku i tehnologiju (Sarajevo School of Science and Technology - SSST) i ove godine učenicima svih srednjih škola u Bosni i Hercegovini pruža jedinstvenu priliku da dožive iskustvo studiranja na SSST-u kroz SSST Winter Academy. Zbog cjelokupne situacije izazvane pandemijom virusa COVID-19, po prvi put, Zimska akademija će se održati online.

Učešće na Zimskoj akademiji je 20KM. Nakon prijave, kandidat će na email dobiti instrukcije za uplatu te sve dodatne detalje vezano za Zimsku akademiju 2021.

SSST Zimska akademija svim zainteresovanim kandidatima nudi petodnevni program aktivnosti koje uključuju interaktivne i kreativne kurseve iz kompjuterskih nauka, informacionih sistema, ekonomije, političkih nauka i međunarodnih odnosa, medicine, stomatologije, farmacije, gameing programa. Svi polaznici SSST Zimske akademije imaju jedinstvenu priliku uvjeriti se u izvanredne uvjete i mogućnosti studija po svjetskim standardima na SSST-u. Kroz raznovrsne i intenzivne aktivnosti moći će iskazati svoje znanje i vještine, steći nove, uspostaviti kontakte s profesorima i studentima, razmijeniti iskustva i  steći svoje prvo lično SSST iskustvo. Zimska akademija je prvenstveno osmišljena za učenike četvrtih razreda srednjih škola koji razmišljaju o predstojećem studiju, ali polaznici mogu biti i učenici nižih razreda srednje škole, kao i svi ostali zainteresirani za studij i SSST.

Uz priliku da se istaknu kao ambiciozni, kreativni i izvanredni pojedinci kojima je mjesto među najboljima, polaznici SSST Winter Academyja dobijaju i certifikate o završenim obukama i time priliku da uđu u krug najboljih kandidata i stipendista SSST-a.

Za prijavu na SSST Winter Academy 2021 popunite formular Application Form for WA2021 uz obavezno navođenje željenog programa i blagovremeno ga pošaljite na proffice@ssst.edu.ba.

Rok za slanje prijava je petak 15.01.2021. godine.

Slanjem uredno popunjenog Application Form for WA2021 te dokazom o uplati postajete polaznik SSST Zimske akademije 2021.

Od 18. do 22. januara 2021. predavanja iz CSIS/PSIR/ECON/MEDICINE/DENTISTRY/PHARMACY/GAMING PROGRAM će biti održana paralelno. Raspored održavanja predavanja izgleda ovako:


Ponedjeljak – Petak  ( 18. – 22. Januar 2021)

10 – 12h Predavanja iz  CSIS/ PSIR/ECON/MEDICINE/DENTISTRY/PHARMACY/GAMEPROGRAM

12 – 13h SSST Studentski klubovi  

Svi kandidati će dobiti Zoom link koji će se koristiti okom pet dana održavanja Zimske akademije. Svakog dana će se voditi evidencija o prisutnosti i samo kandidati koji budu prisutni mininalno tri dana, dobit će certifikt o učešću.

Posljednjeg dana Zimske akademije ( petak, 22. januar ) zainteresirani kandidati će imati priliku da polažu prijemni ispit. Da bi se prijavili za polaganje prijemnog ispita, potrebno da se jave na email adresu emina.vejsilovic@ssst.edu.ba kako bi dobili dodatne instrukcije za ispunjavanje aplikacionog formulara i prijave ispita.


Za sve novosti i informacije pratite oficijelni SSST Facebook i Instagram page.

Za dodatne informacije kontaktirajte SSST na 033 975 002 ili  proffice@ssst.edu.ba.

Pridružite nam se na SSST Winter Academy i  doživite SSST!

 

Ptica

Posjeti nas

Hrasnička cesta 3a, Sarajevo, 71 000

Bosna i Hercegovina

Prijemni ispiti se održavaju na SSST-u, od aprila do septembra, sa početkom u 9:00 časova.

Kontakt

Tel: +387 33 975 002

Fax: +387 33 975 030

administration@ssst.edu.ba

admissions@ssst.edu.ba

Skini brošuru

Uzmi priručnik za brucoše i spremi se za
SSST prijemni ispit.

Download Preuzmi ovdje

SSST © 2018 Sva prava zadržana | Made by MANIA