News

SSST Priče

Vijest

Ariana Kavazović - The George Washington University Milken Institute School of Public Health

02. 04. 2021.

Ariana Kavazović bosanka sa adresom u Sjedinjenim Američkim državama, na trenutak se vratila u Bosnu i Hercegovinu te aktivno učestvovala u realizaciji nastave kliničkih rotacija za studente šeste godine medicinskog fakulteta Univerziteta SSST na predmetu Epidemiologija kod dr. Sanjina Muse. Ariana je studirala biologiju na Virginia Commonwealth University i trenutno pohađa Masters of Public Health sa fokusom na epidomiologiju na The Gorge Washington University Milken Institute School of Public Health, koji planira završiti u maju. Njeni istraživački interesi su zarazne bolesti, imunizacija te kako proširiti dostupnost vakcina marginaliziranim grupama. Sa Dr. Musom je radila na nekoliko projekata vezanih za COVID-19 što joj je svakako pomoglo da učvrsti svoje interese.

'' Zoom predavanje sa studentima Univerziteta SSST za mene je bilo veliko iskustvo. Razgovarali smo o javnom zdravstvu te situaciji sa virusom COVID-19 u Americi. Studenti su mi postavljali interesatna pitanja o kojima nisam razmišljala prije. Također, mislim da je jedna dobra stvar koja se desila iz ove pandemije to što pronalazimo kreativnije načine za povezivanje i suradnju s ljudima širom svijeta; nikada ranije nisam ni pomislila da ću razgovarati sa grupom studenata u Sarajevu dok sam udaljena hiljade milja. Cijeli razlog zbog kojeg sam nastavila karijeru u javnom zdravstvu bio je zbog mog interesa za javno zdravstvo na Balkanu, tako da mi je ovaj Zoom sastanak upotpunio moje interesovanje. ''

 

Hvala dr. Sanjinu Musi na organizaciji, pozivu Ariani Kavazović te trudu da našim studentima na pravi način približi i objasni gradivo.

Ptica

Posjeti nas

Hrasnička cesta 3a, Sarajevo, 71 000

Bosna i Hercegovina

Prijemni ispiti se održavaju na SSST-u, od aprila do septembra, sa početkom u 9:00 časova.

Kontakt

Tel: +387 33 975 002

Fax: +387 33 975 030

administration@ssst.edu.ba

admissions@ssst.edu.ba

Skini brošuru

Uzmi priručnik za brucoše i spremi se za
SSST prijemni ispit.

Download Preuzmi ovdje

SSST © 2024 Sva prava zadržana