News

SSST Novosti

Vijest

Profesor Schwarz-Schilling na Univerzitetu SSST

04. 08. 2021.

Čast i zadovoljstvo nam je bilo ugostiti Christian Schwarz – Schillinga na Univerzitetu SSST, povodom profesure koja nosi njegovo ime, a koja je svečano proglašena početkom akademske 2020/2021. godine na ceremoniji dodjele diploma 13. generaciji studenata našeg univerziteta. 

Tada, zbog restrikcija uzrokovanih pandemijom virusa covid-19, profesor  Schwarz-Schilling nije bio u mogućnosti da prisustvuje, pa je danas dr. Adnan Huskić, profesor na fakultetu Političkih nauka i međunarodnih odnosa na Univerzitetu SSST i ali i prvi nosilac Christian Schwarz-Schilling profesure u oblasti internacionalnih odnosa i političkih nauka, održao kratku prezentaciju onoga što studenti imaju priliku da uče, te šta je planirano da se radi u narednim akademskim godinama.

Univerzitet SSST ima cilj da oblikuje novu generaciju političkih ekseprata i diplomata formiranih ovom profesurom, time odajući počast naslijeđu koje kombinuje britkost političkih vještina, diplomatskih sposobnosti i ekspertize u integrativnoj medijaciji, kakve baštini sam Profesor Schwarz-Schilling.
 

Vijest
Vijest
Vijest
Ptica

Posjeti nas

Hrasnička cesta 3a, Sarajevo, 71 000

Bosna i Hercegovina

Prijemni ispiti se održavaju na SSST-u, od aprila do septembra, sa početkom u 9:00 časova.

Kontakt

Tel: +387 33 975 002

Fax: +387 33 975 030

administration@ssst.edu.ba

admissions@ssst.edu.ba

Skini brošuru

Uzmi priručnik za brucoše i spremi se za
SSST prijemni ispit.

Download Skini ovdje

SSST © 2018 Sva prava zadržana | Made by MANIA