News

SSST Novosti

Vijest

Univerzitet SSST i Bosnalijek stipendiraju još 5 kandidata na jedinstvenom studiju farmacije u BiH

21. 09. 2021.

Univerzitet Sarajevo School of Science and Technology (SSST) i najveća farmaceutska kompanija u BiH, Bosnalijek, već drugu godinu uzastopno zajednički stipendiraju kandidate za inovativni studij farmacije. Priliku da osvoje stipendiju ima još 5 kandidata!

Projekat zajedničkog stipendiranja je jedna u nizu uspješnih saradnji Univerziteta SSST i Bosnalijeka, koja će doprinijeti jačanju studija farmacije u BiH te omogućiti afirmisanje studenata farmacije na internacionalnom tržištu rada.

Program farmacije na Univerzitetu SSST je jedinstven u regionu. Nastava se održava na engleskom jeziku uz paralelno učenje njemačkog jezika, a akcenat je na radu u malim grupama i praktičnoj nastavi koja počinje već tokom prve godine. Zahvaljujući saradnji sa Bosnalijekom, studentima će biti omogućen pristup najsavremenijim laboratorijama u praksi, te rad sa afirmisanim stručnjacima iz Bosnalijeka, po potrebi uključenim u nastavni proces. Osim praktične nastave i pristupa laboratorijama u praksi, zainteresovani studenti će imati podršku u razvoju ključnih poslovnih vještina poput komunikacije, liderstva i poduzetništva što će u konačnici rezultirati kreiranjem novih startup kompanija i proizvoda u oblasti zdravstva i farmacije.

Poziv za apliciranje za upis u akademsku 2021./2022. godinu ostaje otvoren do 03. oktobra 2021. godine, a dovoljno je da zainteresovani kandidati pošalju upit na email adresu admissions@ssst.edu.ba nakon čega će dobiti sve potrebne informacije.

 

Za više informacija možete posjetiti www.ssst.edu.ba ili pozvati broj +387 33 975 002.

 

 

Vijest
Ptica

Posjeti nas

Hrasnička cesta 3a, Sarajevo, 71 000

Bosna i Hercegovina

Prijemni ispiti se održavaju na SSST-u, od aprila do septembra, sa početkom u 9:00 časova.

Kontakt

Tel: +387 33 975 002

Fax: +387 33 975 030

administration@ssst.edu.ba

admissions@ssst.edu.ba

Skini brošuru

Uzmi priručnik za brucoše i spremi se za
SSST prijemni ispit.

Download Skini ovdje

SSST © 2018 Sva prava zadržana | Made by MANIA