News

SSST Novosti

Vijest

SSST INNOVATION WEEK: Pametne inovacije u liječenju raka dojke

05. 12. 2023.

Jučer je otvoren SSST Innovation Week događaj koji traje pet dana posvećen promociji i unapređenju inovacija u liječenju raka dojke integriranjem tehnologije i medicine.

 

Profesorica Belma Ramić-Brkić, koordinatorica DIH its4Health, održala je uvodni govor. Nakon toga, prisutnima se obratio dr. Enis Hasanović, ministar zdravstva Kantona Sarajevo  i dr. Anes Jogunčić, koji predstavlja Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, obratili su se prisutnima.

 

Inicijalnom dijelu programa slijedila je panel diskusija o upotrebi inovativne tehnologije u otkrivanju i liječenju raka dojke. Moderirala ju je prof. dr. Aida Hajdarpašić dekanesa medicinskog fakulteta Univerziteta SSST, a učestvovali su su prof. dr. Aida Pilav, Faik Ćatibušić i doc. dr. Faruk Skenederi ispred poliklinike UniMed

 

Dr. Lejla Hadžikadić-Gušić, iz Levine Cancer Carolinas Health Care System, pridružila nam se online kako bi podijelila uvide u pristupe liječenju raka dojke.

 

Prvi dan završen je predavanjem Nele Hasić, osnivačice i izvršne direktorice Think Pink – Zajedno smo jedno. Govorila je o društvenoj i korporativnoj odgovornosti, kao i podršci s viših razina vlasti.

 

Završni govor održao je Edis Arifagić - SSST, ističući da su studenti ključni u mijenjanju svijesti, budući donosioci odluka i oni koji oblikuju budućnost.

 

SSST Innovation Week završit će u petak studentskim Hackathonom.

Vijest
Vijest
Vijest
Vijest
Vijest
Vijest
Ptica

Posjeti nas

Hrasnička cesta 3a, Sarajevo, 71 000

Bosna i Hercegovina

Prijemni ispiti se održavaju na SSST-u, od aprila do septembra, sa početkom u 9:00 časova.

Kontakt

Tel: +387 33 975 002

Fax: +387 33 975 030

administration@ssst.edu.ba

admissions@ssst.edu.ba

Skini brošuru

Uzmi priručnik za brucoše i spremi se za
SSST prijemni ispit.

Download Preuzmi ovdje

SSST © 2018 Sva prava zadržana | Made by MANIA